25 Ağustos 2012 Cumartesi

Takipçi Kontrol Uygulaması

Twitter listenizde 50-100 kişi olduğunda unfollow edenleri bulmak kolay oluyor. İki sayfayı yanyana açıp hızlıca bakılabiliyor.

Ama listenizde 300-500 hatta 10 bin kişi varsa listeyi filtreleyip gözle yakalamak çok zor. Bunun için çeşitli uygulamalar mevcut. Sizi unfollow edenleri detaylı tablolar halinde bulmanız, en sık Twitter'a girenleri veya en çok tweet atanları bir kenara koyup diğerlerini güvenli bir şekilde silebilirsiniz. Düzenli olarak takipçi kontrolü yaparak listenizdeki gereksiz insanları silip temizlik yapabilirsiniz.

Listenizi hemen görmek için şu siteyi deneyebilirsiniz. Oauth kullandığı için güvenlidir. http://twitpalas.com/

24 Ağustos 2012 Cuma

Twitter'da Takibi bırakanlar

Twitter'da takibi bırakanlar diğer adıyla unfollowers olan kişilerin listesini bulmak için pek çok site var. Bir bölümü türkçe bir bölümü ise ingilizce.

Türkçe olan sitelerin nerdeyse tamamı basit arayüzler ve sınırlı bilgi veriyor. Birçoğu unfollower olan kişinin nickini profil resmini gösteriyor daha fazla bilgi vermeden takibi bırak veya bırakma diyor.

Bunun dezavantajı kişilerin bilgilerini akılda tutmanız gerektiği. Mesela nickini bilmediğiniz biri aslında tanıdığınız biri olabilir ve isim ve soyismine yer verilse belki de takip etmeye devam edeceksiniz. Veya aylardır tweet atmayan unfollowerları silme istiyorsunuz. Bu gibi bir bilgiyi bahsettiğim basit sitelerden elde etmeniz mümkün değil.

Eskiden unfollowers.net vardı. Ancak bu sitenin kapanmasıyla birlikte bu sitenin müdavimleri bir alternatif arayışına girdi.

Hem Türkçe olup da hem de hızlıca ve detaylı bir şekilde unfollow yapanların listesini size veren bir site mevcut: twitpalas.com

Kesinlikle önerdiğimiz bu site ile twitterda takibi kimbirakmis kolayca bulmanız mümkün.twitpalas.com'u bir deneyin bence.